Greenkeeping

Het onderhouden van een golfbaan is een specialisme. Het is niet te vergelijken met het werk van een hovenier of groenvoorziening. Op de golfbaan zie je dagelijks mannen met machines rondrijden. Maaien, rollen, onderhoudswerkzaamheden, drainage aanpassen. En dat allemaal zonder het golfplezier van de golfer te beperken.

De golfbaan

De golfbaan heeft verschillende elementen. Tussen tee en green kom je tal van onderdelen tegen waar greenkeepers dagelijks aan het werk zijn. Bekijk alleen al de tee eens. Is de teebox vlak? Of zorgen wortels ervoor dat de teebox bol staat? En hoe ligt de teebox erbij? Bij groot onderhoud nemen we bijvoorbeeld ook trappen en paden mee naar de teebox.
In de baan liggen tal van obstakels voor golfers. Bunkers, waterhindernissen en moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen fairway en rough.

Iedere golfbaan een eigen karakter

De aanleg van de baan en de locatie zorgen voor het eigen karakter. Smalle teeboxen, bomen of moet juist de wind een onderdeel van het spel zijn? Na verloop van tijd kan je als golfbaan er ook voor kiezen om holes te vernieuwen. Jouw leden een nieuwe uitdaging geven door nieuwe bunker te plaatsen, een waterhindernis te verplaatsen of de teebox net even anders te plaatsen waardoor de hole optisch net even anders wordt. Daarbij moet de golfbaan haar karakter niet verliezen.

Golfbaanonderhoud

Om een golfbaan te onderhouden heb je een goed team van greenkeepers nodig. Mannen en vrouwen die onder leiding van een hoofdgreenkeeper aan de slag gaan.  Ze hebben vakgerichte kennis of worden intern opgeleid om nog meer kennis te vergaren. Aan de hand van een onderhoudsplan maak je als team met de golfbaan een jaarplan. Zo weet iedereen wat de grote onderhoudswerkzaamheden zijn in het jaar en op welk moment de golfer er het minste last van heeft. Greenkeepers beginnen vaak heel vroeg met hun werk, omdat de baan dan nog leeg is.  

Contact opnemen

Uw bericht is succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan met het versturen van uw contactverzoek, probeer het later opnieuw en refresh de pagina.