Edese Golf Club Papendal en AHA de Man pakken oefengreens aan

Het blijven ontwikkelen van de baan is de basis voor een gezonde exploitatie, is de visie van de Edese Golf Club Papendal. Samen met huisaannemer AHA de Man zijn door de jaren heen al veel verbeteringen doorgevoerd. "Het is een proces van meerdere jaren”, aldus de baancommissaris.

Elk jaar wordt er budget vrijgemaakt voor baanverbeteringen. Golfbaanarchitect Michiel van de Vaart wordt bijna jaarlijks geraadpleegd om de typische Heathland-baan fraaier en fraaier te maken. In voorgaande jaren verkregen hole 1 en 18  een veel mooier aanzicht middels heidetransplantatie. Bunkers werden aangepakt en zo meer. Op deze wijze laat de Edese Golf Club Papendal zien dat het blijven ontwikkelen van de baan de basis is voor een gezonde exploitatie. Huisaannemer AHA de Man voert niet alleen uit, maar denkt ook mee in planning, slim grondverzet en maximale beperking van overlast voor spelers en dagelijkse gang van zaken.

Renovatie van de oefenfaciliteiten

Dit jaar zijn de oefenfaciliteiten aan de beurt: een kunststofgreen wordt vervangen door een prachtige, nieuwe oefengreen met bijpassende oefenbunker. Vanzelfsprekend is het ontwerp van Michiel van de Vaart. Op voorstel van AHA de Man wordt vrijgekomen grond weer hergebruikt in de volgende verbetering, de noodzakelijke aanpassingen aan de invalidenparkeerplaatsen. Het zal even duren voordat de oefengreen bespeelbaar is. Het onderhoudsteam op de Edese Golfclub Papendal verzorgt de grow in. Daar gaat niet alleen veel kennis, aandacht en zorgzaamheid in zitten maar ook ‘liefde voor het vak van greenkeeper’.

Contact opnemen

Uw bericht is succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan met het versturen van uw contactverzoek, probeer het later opnieuw en refresh de pagina.