Van de nood een deugd maken op Golfvereniging Albatross en Golfbaan kralingen.

De betekenis van dit spreekwoord kennen we; ‘zich aanpassen aan de omstandigheden en die benutten’.

Nog maar relatief kort geleden werd de (golf)wereld in gijzeling genomen door Covid 19. In ons golfwereldje hebben we allen de consequenties ervan ervaren en zijn we nog druk doende om het ‘nieuwe golfnormaal’ te ontwikkelen.

Om de veranderende omstandigheden die ons allen hebben getroffen toch nog enigszins positief te benutten zijn op veel golfbanen groot-onderhoud en geplande renovaties naar voren gehaald en uitgevoerd in de periode dat de baan toch niet bespeeld mocht worden. De voordelen hiervan behoeven geen verdere uitleg.

Het aanleg/ renovatieteam van AHA de Man heeft dan ook op meerdere banen erg hard gewerkt om van die nood een deugd te maken.

Op Golfvereniging Albatross zijn de paden voorzien van nieuwe kleischelpen. In een onderhoudscontract wordt niet opgenomen wat de bepalingen zijn indien de wereld getroffen wordt door een pandemie. En veel belangrijker dan een contract is dan de onderlinge relatie en goede verstandhouding zodat opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar samen door een crisis proberen te helpen. Met die insteek zijn de paden vernieuwd. Als er een volle vracht schelpen komt, kunnen we ook dat pad en ook nog dat pad meenemen. Het reguliere onderhoudsteam helpt natuurlijk mee nu er andere keuzes gemaakt kunnen worden. Dat is de positieve insteek. Allemaal de handen uit de mouwen en nu er weer gespeeld kan worden zijn de complimenten over de gesteldheid van de baan legio !!!

Op golfbaan Kralingen, midden in hartje Rotterdam , zijn tijdens de Corona-sluiting van de baan de teeboxen van hole 2 gerenoveerd. In lijn met de rijke historie van Golfbaan Kralingen zijn deze teeboxen in originele staat gerenoveerd.  Ook op Kralingen is van de nood …….. , niet in herhaling vallen!!! Bij een normale teebox-renovatie worden er aanpassingen aan de hole gedaan om spelers zoveel een normale speelbeleving te kunnen geven. Het was dan ook uiterst vreemd voor het aanleg/ renovatieteam om lekker door te werken tijdens een dergelijke renovatie. Geen aanpassingen aan de hole zoals een tijdelijke teebox en ook het constant op- en rondkijken of het werken in de nabijheid van golfers geen gevaar oplevert bleef achterwege. De teeboxen zijn uitgevlakt en voorzien van nieuwe graszoden tevens is er nieuwe beregening aangebracht rondom de tees.  En in goede samenwerking met de baancommissie zullen de teeboxen op korte termijn opgesteld worden. Ook op Golfbaan Kralingen zijn de spelers weer enthousiast en gaan met veel plezier weer de baan in.


Contact opnemen

Uw bericht is succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan met het versturen van uw contactverzoek, probeer het later opnieuw en refresh de pagina.