Werken als greenkeeper

Als greenkeeper heb je een afwisselende baan. Elke dag is anders. Elke golfbaan is anders. Je zit als greenkeeper echt niet de hele dag op een grasmaaier en de rest van de uren aan de koffietafel.

Onze greenkeepers werken dagelijks aan tientallen banen om ze mooi en bespeelbaar te houden voor de golfers. Ze bemesten en bezanden het gras, maaien de fairways en er omheen, ze rollen de greens, ruimen groenafval op, onderhouden de bunker en het groen rondom de club.

Het werk van een greenkeeper

Greenkeepers zorgen ervoor dat een golfbaan er geweldig bij ligt. Een visitekaartje voor de golfbaan. En daarom zijn ze vaak voor dag en dauw al in de weer. Want onderhoud van een golfbaan begint vaak vroeg in de ochtend. Voordat de golfers zich melden op de teebox zijn de greenkeepers vaak al bezig geweest met het maaien van de fairways en het aanharken van de bunkers. Of wordt er groot onderhoud uitgevoerd. Allemaal om de golfers niet tot last te zijn.

Greenkeepers beginnen dus vaak vroeg en werken de hele dag buiten. De baan is hun kantoor. Die dagelijks moet worden bijgehouden. Maar het vraagt ook specialisme en vakkennis. Daarom heeft AHA de Man ook een eigen Young Green Experience. Een interne opleiding om greenkeepers op te leiden, kennis te vergroten en onderling ervaring te delen. Want greenkeeper zijn is ook een ervaringsvak.

Kom werken als greenkeeper

Contact opnemen

Uw bericht is succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan met het versturen van uw contactverzoek, probeer het later opnieuw en refresh de pagina.